Komoot lanceert de Green Divide fietsroute

De langste onverharde natuur traverse van Nederland ontworpen door Erwin Sikkens.

Potsdam 17th June 2021 - Komoot ambassadeur en gravelliefhebber Erwin Sikkens heeft de ultieme groene traverse van Nederland gemaakt die de Utrechtse Heuvelrug en de volle lengte van de Veluwe met elkaar verbindt. De zogenaamde Green Divide is met een lengte van 300 kilometer de langste groene route van Nederland en is vanaf nu beschikbaar op komoot. Green Divide bestaat grotendeels uit door natuur omringde onverharde paden die afwisselend door bos en heide voeren.

2021_06_GREEN DIVIDE by Erwin Sikkens 2P9A2684.jpg
  • jpg

Geen race

Green Divide maakt gebruik van opengestelde paden en is geschikt voor iedereen die 300 kilometer lang wil worden ondergedompeld in het groen. Green Divide is geen race, maar een bikepacking route voor gravel- en natuurliefhebbers die je in één of meerdere dagen kunt fietsen. Het startpunt is treinstation Naarden-Bussum en na 300 kilometer groen kom je aan in het centrum van Zwolle. De route is voor iedereen te downloaden via komoot en is de eerste route in de Dutch Divide Series die komoot dit jaar lanceert.

De Gravelkoning van de Veluwe

Erwin Sikkens is een ervaren bikepacker, gravelexpert en fanatiek routebouwer wiens routes op komoot enorm populair zijn. Op het komootprofiel van Erwin vind je vele collecties van voornamelijk gravelroutes in meerdere groene regio’s van Nederland. Het bekendst zijn Erwin’s onverharde routes over de Veluwe, waar hij de afgelopen jaren onafgebroken heeft gewerkt om alle paden te verkennen.

De GREEN DIVIDE is niet zomaar een route. Het is de mooiste en langste onverharde bosroute van Nederland. Het is een nieuwe klassieker. Sikkens

Knipoog naar de Great Divide

Green Divide begon als een persoonlijk project om een zo groen mogelijke onverharde route van Arnhem naar Zwolle te fietsen. Later bedacht Erwin dat de Utrechtse Heuvelrug zo goed als naadloos overgaat in de Veluwe via groene paden en een enkel verbindingsstuk over de weg. Met dat inzicht ontstond het idee om de ultieme groene traverse van Nederland te maken.

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

De naam Green Divide is afgeleid van de wereldberoemde Great Divide: Een bergachtige, hydrologische kloof die de hoogste toppen van de Rocky Mountains en de Andes verbindt. “Nederland heeft als polderland geen beruchte barrières zoals de Rocky Mountains. Dat je in een klein land toch zo’n epische route van 300 kilometer kan neerzetten, verdiende een knipoog. Die knipoog is richting de beroemde bikepacking route "Great Divide Mountain Bike Route’ die de Great Divide volgt", aldus Erwin. "Van de ene naar de andere kant in Nederlands grootste bosgebied? Dat is de ‘Green Divide’!"

Green Divide Patch

De eerste 50 fietsers die de Green Divide in één of meerdere aaneengesloten dagen voltooien ontvangen een speciaal ontworpen Green Divide patch. De eerste twee patches zijn al vergeven. Erwin Sikkens voltooide zijn eigen route op zaterdag 5 juni binnen twee dagen met een overnachting op natuurcamping Zegenoord, die halverwege net naast de route ligt. Ervaren ultra endurance racer Bas Rotgans fietste de Green Divide solo op zondag 6 juni en bereikte na 14 uur en 12 minuten het eindpunt. Ga je voor een top 50 klassering van eerste Green Divide finishers? Tag dan Dutch Divide Series in je voltooide route op komoot en kom in aanmerking voor de patch!

De Green Divide route collectie met gedetailleerde route informatie vind je HIER.

Mediakit met gratis te gebruiken afbeeldingen: https://newsroom.komoot.com/en/media_kits/227139

Over Komoot

Find, plan, and share adventures with komoot. With its easy route planner, shared community knowledge and recommendations, turn-by-turn voice navigation and inspirational content, komoot has become the outdoor app of choice for over 25 Million people all over the world. Headquartered in Potsdam, Germany, komoot is home to the largest digital community of outdoor experts in Europe, and proudly support a growing list of global adventurers including Lael Wilcox, Laurens ten Dam, Mark Beaumont and Jenny Tough. For the more adventurous outdoor enthusiast and cyclist, komoot Premium is aimed at those among its community who wish to 'go further’. Komoot Premium has advanced features such as dynamic on-Tour weather forecasting, a multi-day Tour planner and sports-specific maps. It’s komoot’s mission to inspire great adventures, making them accessible to all.

For more information, go to komoot.com or follow @komoot on Instagram, Twitter & Linkedin

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abboneer handmatig met de Atom URL