Komoot lanceert de Liberation Divide fietsroute - het meesterwerk van routebouwer Bjorn Kamman

⚠ Embargo tot donderdag 5 mei - Bevrijdingsdag

Potsdam 3 mei 2022 - De Liberation Divide is een 365 kilometer lange, grotendeels onverharde route die dwars door Noord-Brabant slingert. Na jaren scouten en testen is ervaren routebouwer en gravel liefhebber Bjorn Kamman klaar om zijn Liberation Divide op Bevrijdingsdag openbaar te maken. De route brengt natuur, cultuur en avontuur samen in een meerdaagse fietstocht en is vanaf vandaag exclusief beschikbaar op komoot.

2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-2232.jpg
  • jpg

De route

De Liberation Divide kronkelt door het Brabantse landschap langs diverse indrukwekkende plekken uit de Tweede Wereldoorlog. De start is het treinstation van Bergen op Zoom, waarna de route naar Woensdrecht leidt vlakbij de grens met Zeeland. Hier staat een Canadese Sherman tank die is gebruikt bij de Slag om de Schelde. De finish van de route ligt 365 kilometer verderop bij de provinciegrens met Limburg op de fietsbrug dwars door het Oorlogsmuseum in Overloon.

De Liberation Divide is mijn ode aan het schitterende Noord-Brabant en onze vrijheid. Wat ongeveer zes jaar geleden begon met het ontdekken van een paar gravelstroken en monumenten met een link naar de Tweede Wereldoorlog rondom Breda, is uitgegroeid tot deze meerdaagse route waarin cultuur en natuur samenkomen.  Bjorn Kamman
Favicon for komoot.nl Liberation Divide | Dwars door Noord-Brabant | Mountainbike Collectie van komoot komoot.nl

Circa 60% van de route is onverhard en bestaat uit knisperend gravel, eeuwenoude karrensporen, bospaden en boerenwegen. Afgewisseld met schilderachtige fietspaden, autoluwe wegen en een paar verdwaalde kasseistroken. Net als de ondergrond verandert het landschap rondom de route continu. Het ene moment fiets je dwars over de heide, dan weer door één van de vele bosgebieden en landgoederen die Brabant rijk is. De route is voor iedereen beschikbaar via komoot en is na de Green Divide de tweede Dutch Divide route die exclusief op komoot wordt gelanceerd.

2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-1234.jpg
  • jpg
2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-1484.jpg
  • jpg
2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-1446.jpg
  • jpg
2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens (high res.)-1132.jpg
  • jpg

Meester routebouwer

Bjorn Kamman is dé routebouw expert van Brabant en maakt routes voor koffiebar en fietsenwinkel Kamu en diverse gravelevenementen rondom Breda. Op zijn populaire komoot profiel vind je Brabantse route collecties voor de gravel- en de racefiets, zoals ‘Het Wilde Oosten’ - een collectie van vier gravelroutes tussen Breda en Tilburg en ‘de Brabantse Hoogmis’ een kasseienklassieker van 255 kilometer met maar liefst 30 kasseistroken.

Routes creëren gaat voor mij over het delen van mijn ontdekkingen. Ik vind niets mooier dan fietsers met mijn routes te laten zien hoe mooi je eigen land of streek kan zijn. Avontuur ligt wat mij betreft letterlijk om de hoek! Bjorn Kamman
2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-1743.jpg
  • jpg

Liberation Divide Patch

De eerste 50 fietsers die de Liberation Divide in één of meerdere aaneengesloten dagen voltooien krijgen de unieke Liberation Divide patch thuisgestuurd. De eerste patches zijn al vergeven. Bjorn fietste afgelopen weekend samen met 11 fietsambassadeurs de Liberation Divide route met een overnachting op natuurcamping de Hoevens, die nagenoeg op de route ligt. Van deze twaalf fietsers bereikten er 7, waaronder Erwin Sikkens die vorig jaar zijn Green Divide op komoot lanceerde, de finish. Ook ultra endurance racer Bas Rotgans en ex-pro Iris Slappendel mochten de Liberation Divide voorproeven.

Het mooie aan Liberation Divide vond ik de aaneenschakeling van toffe paden en verschillende landschappen. Soms vergat je gewoon dat je door het dichtbevolkte Nederland aan het fietsen was! Een verrassende tocht door het zuiden van Nederland langs interessante historische plekken. Iris Slappendel
2022_04_29tm30_Liberation Divide pictures by Erwin Sikkens-1339.jpg
  • jpg

Tag na afloop Bjorn Kamman in je voltooide route op komoot om in aanmerking te komen voor de 43 overgebleven patches.

ENDS

Via zijn blog bjornrides.cc en instagram pagina bjornrides.cc blijf je op de hoogte van aankomende evenementen en de route collecties die Bjorn op komoot deelt. De Liberation Divide route collectie met alle details vind je hier:

Favicon for komoot.nl Bjornridesꓸcc komoot.nl

Mediakit met gratis te gebruiken afbeeldingen:

Favicon for newsroom.komoot.com Media kit: Liberation Divide Images | Komoot Newsroom newsroom.komoot.com

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL