Komoot presenteert een nieuwe bikepackingroute, de Zillertal Trail

- in samenwerking met Tristan Bogaard en Belén Castelló

< Voor directe publicatie >

Potsdam, 29 mei - De nieuwe Zillertal Trail is een bergachtige meerdaagse fietsroute van 173 km dwars door de Oostenrijkse Alpen in het Zillertal. De route begint in Brunico, Italië en het is het geesteskind van komoot-ambassadeurs Tristan Bogaard en Belén Castelló. De route wordt exclusief op komoot gelanceerd.

Screenshot 2022-06-14 at 12.03.22.png
  • png

Wat hebben een huilende hond en de Zillertal Trail met elkaar gemeen?

Favicon for komoot.nl De Zillertal Trail − drie passen en een huilende hond | Mountainbike Collectie van komoot komoot.nl

De unieke route van de Zillertal Trail lijkt op de kaart sterk op een naar de maan huilende hond met een grote neus. Wie het aandurft, rijdt over drie spectaculaire bergpassen in de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen in het Zillertal en per saldo in totaal 4700 meter stijging. De route begint en eindigt op het treinstation van Brunico bij de Italiaanse grens met Oostenrijk en verbindt allerlei bekende en minder bekende landelijke fietsroutes met elkaar tot een enkele bikepackingroute. De route is in 4 à 5 dagen af te leggen en kronkelt zich door een adembenemend Alpenlandschap met kleurrijke bloemen, gletsjermeren en in het voor- en najaar zelfs besneeuwde toppen. De lagere delen zijn weelderig groen en bieden goede toegang tot overnachtingsplekken en lokale eettentjes voor wie liever onder een dak slaapt dan in een tent.

Het routeprofiel oogt met slechts 3 bergtoppen wellicht vrij eenvoudig, maar schijn bedriegt. De ondergrond en het korte seizoen maken het een bijzonder uitdagende onderneming: Je kunt het beste gaan tussen mei en september, op een hardtail mountainbike met lichte bepakking. De paden en weggetjes gaan van perfect asfalt tot steile moddersporen en trappen met dikke plakken steen en alles er tussenin. Wie zijn fiets niet wil duwen heeft pech. Slecht weer heeft veel invloed op je fiets plan, dus houd altijd de voorspellingen in de gaten (een Premium-abonnement op komoot helpt). Neem voor de zekerheid altijd een extra dag proviand mee.

IMG_1794.jpg
  • jpg

Voldoening achteraf, schoonheid onderweg

Volgens Tristan Bogaard is het “geen peulenschil om in de Zillertaler Alpen een spannend rondje samen te stellen. De valleien zijn weliswaar zeer verlokkelijk, maar de meeste bergpassen bleken veel te verraderlijk om per fiets te nemen. Daarnaast vereisten toegangsbeperkingen speciale aandacht voor de details van de routeplanning. Maar de verleiding om de schoonheid uit te lichten van deze majestueuze Alpenstreek, met zijn schilderachtige kerken, gletsjers en apfelstrudel, was te sterk. We zien graag ook anderen genieten van die natuurlijke flow, spectaculaire overwinning en voldoening die het Zillertal absoluut biedt!”

IMG_0920.jpg
  • jpg

De route op komoot

Deze nieuwe fietsroute vind je exclusief op komoot en kan hier worden opgeslagen en gedownload.

Via de link hieronder vind je de beelden gemaakt tijdens het pre-lanceringsweekend.

Favicon for newsroom.komoot.com Media kit: Zillertal Trail Launch | Komoot Newsroom newsroom.komoot.com
Zillertal Trail Route Map.png
  • png

Over de routemakers

TRISTAN BOGAARD

 

Tristan Bogaard groeide in Nederland op met fietsen en is fotograaf van fietsavonturen geworden. Hij is medeschrijver van Bike Life and 50 Ways to Cycle the World. Samen met zijn partner Belén Castelló maakt hij verslagen van zijn fietstochten. Hij zet zijn digitale en fysieke content in om te zorgen dat meer mensen fietsreizen maken en werkt ook als fietsgids. Je vindt zijn video’s op YouTube en zijn foto’s op Instagram.

 

BELÉN CASTELLÓ

https://www.komoot.com/user/806452229090 

Belén Castelló is een fietsavonturier en routemaker uit Spanje en ook medeschrijver van Bike Life and 50 Ways to Cycle the World. Ze werkt samen met Tristan Bogaard en is de gegevensexpert achter al haar zelf samengestelde routes. Ze zet haar digitale en fysieke content in om te zorgen dat meer mensen fietsreizen maken en werkt ook als fietsgids. Bekijk haar video’s op YouTube en haar foto's op Instagram.

Favicon for komoot.nl De Zillertal Trail − drie passen en een huilende hond | Mountainbike Collectie van komoot komoot.nl

Over komoot

Over komoot PR BOILERPLATE 2022

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL