Komoot lanceert Trail View — met deze unieke technologie komen kaarten tot leven

  • Kunstmatige intelligentie (AI) en beeldherkenning brengen komoot kaarten tot leven dankzij gebruikersfotos van routes en paden
  • Door het de vele foto’s van de community te combineren met nieuwe technologie kan komoot teruggeven aan de gemeenschap — meer dan 15 miljoen afbeeldingen van onze 27 miljoen gebruikers zijn gescand om Trail View mogelijk te maken voor haar community
  • Trail View helpt de outdoor community om eenvoudiger keuzes te maken of een route goed aansluit bij hun sport en ervaring

Voor Directe Publicatie

Potsdam, 2 Augustus 2022 - Komoot lanceert Trail View, een unieke technologie die komoot kaarten tot leven brengt dankzij gebruikersfotos van paden en trails. Met automatische beeldherkenning, die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de foto’s te verwerken, is Trail View ontworpen vanuit komoots’ visie om haar community de best mogelijke weergave te geven van welke route dan ook — nu met foto’s.

Jonas Spengler, CTO van komoot, zegt:

Productontwikkeling bij komoot is er altijd op gericht om de kracht van de buitensportgemeenschap zelf in te zetten en met innovatieve manieren de belevenis van elke gebruiker te verbeteren door persoonlijke ervaring met elkaar te delen. Trail View is een mooi voorbeeld van hoe innovatie en kunstmatige intelligentie samenwerken om mensen vol zelfvertrouwen betere tochten te laten plannen

Waar levensechte foto’s en kaarten elkaar ontmoeten

Groene bolletjes tonen op de Trail View kaart in komoot de plaatsen waar andere gebruikers, die de trails al eerder bezocht hebben, fotos hebben toegevoegd. Deze zijn dan met een klik op de knop te bekijken. 

trailview03-nl.jpg
  • jpg

Niet elke geüploade foto komt door de Trail View test. Trail View scant elke foto die geüpload wordt en laat alleen de afbeeldingen zien die paden en trails tonen. Als er fotos zijn die niet aan de criteria voldoen worden deze eruit gevist (bijvoorbeeld foto’s met gezichten, dieren, landschappen en gebouwen). Om Trail View mogelijk te maken zijn de meer dan 15 miljoen door de komoot community ingestuurde foto’s gescand waarvan er uiteindelijk 1 miljoen overbleven die paden en trails tonen. Dit zullen er alleen maar meer worden naarmate onze community afbeeldingen blijft toevoegen die helpen anderen hun volgende avontuur te visualiseren. 

Rob Hermans, Product Manager Kaarten en Navigatie bij komoot vertelt:

Het is geweldig om een nieuwe technologie in te zetten, zeker deze die de buiten-ervaring van onze gebruikers zo direct verbeterd als Trail View dat doet. Dit nieuwe staaltje komoot techniek geeft je levensechte foto’s van wat je je wellicht hebt voorgesteld, zo hoef je niet te aarzelen over wat er gaat komen! We zitten in een bevoorrechte positie om zo'n grote hoeveelheid data van onze gebruikers te kunnen delen en toepassen zodat de hele community daarmee werkelijk zijn voordeel kan doen.

Avonturen plannen op een hoger niveau

Trail View voegt een extra dimensie toe aan het plannen van routes door gebruikers van te voren in staat te stellen een trail te bekijken. Zo kan men onderbouwde keuzes maken of die route past bij de sport en het ervaringsniveau. Heldere informatie over de conditie en het soort route helpt mountainbikers de juiste uitrusting te kiezen, families die gaan hiken minder risico’s te nemen en degenen die op zoek zijn naar gravel de grote stenen te vermijden — alles bij elkaar betekent dit meer plezier voor iedereen! Een extra reden om enthousiast te worden omdat komoot gebruikers nu van te voren kunnen zien wat voor avontuur hen te wachten staat.

Volgens Lael Wilcox, ultra-endurance fietser en wereldwijde fietsambassadeur van komoot,

Met Trail View kan ik eenvoudig zien of een trail iets voor me is of niet, of het begaanbaar is of er recente foto’s zijn met obstakels die in de weg liggen. Zo kan ik een onbekend gebied in me opnemen en een gevoel krijgen voor de paden en wegen die ik ga fietsen.

Probeer het hier zelf uit door de Trail View kaart te selecteren op: https://www.komoot.nl/plan

trailview01-nl.jpg
  • jpg
trailview03-nl.jpg
  • jpg
trailview02-nl.jpg
  • jpg
Trail_View_video_demo

ENDS

Mediakit: https://newsroom.komoot.com/en/media_kits/229254/

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL