Komoot lanceert nieuwe Inspiratie features: het vinden van gepersonaliseerde Tours is nu makkelijker dan ooit

  • Komoot-gebruikers kunnen nu de beste routes die op een specifieke locatie starten vinden op een nieuwe, toonaangevende kaart, waarop informatie over de route direct zichtbaar is. 
  • Gebruikers kunnen hun zoekopdrachten beter personaliseren met nieuwe filters voor ondergrond, hoogteverschil en afstand om een op maat gemaakte route voor hun eigen wensen te kiezen.
  • De nieuwe features zijn nu beschikbaar in de komoot-app (iOS, Android) en op de website onder het tabblad ‘Inspiratie’.

Voor onmiddelijke verspreiding

Potsdam 30 mei 2023 – Komoot kondigt de lancering van nieuwe Inspiratie features aan. Hiermee kunnen gebruikers routes vinden met een specifiek startpunt, op een nieuwe kaart met een ongeëvenaarde interactiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Dankzij het groeiende aantal van 5,5 miljoen beschikbare Tour-aanbevelingen wereldwijd, kunnen komoot-gebruikers nu fiets-, wandel-, en hardloopavonturen bekijken die op hun favoriete locaties beginnen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun zoekopdracht verder te verfijnen met gedetailleerde filters voor hoogteverschil, tijdsduur, afstand en nog veel meer.

De nieuwe features zijn nu beschikbaar in de komoot-app (iOS, Android) en op de website onder het tabblad ‘Inspiratie’.

startpoint-nl.jpg
  • jpg
Favicon for komoot.com Komoot Inspiratie | Routes en must-sees bij jou in de buurt komoot.com

Een nieuwe kaartweergave met ongeëvenaarde interactiviteit

Dankzij de nieuwe kaartweergave kunnen komoot-gebruikers nu Tour-aanbevelingen krijgen in een bepaald gebied en deze meteen vergelijken op een kaart die allemaal handige route-informatie bevat.

Of het nu hun huidige locatie, een specifiek adres (zoals een station of bushalte, parkeerplaats, of vakantie-accommodatie), of een geplaatste speld op de kaart is: het is nu mogelijk om de populairste routes te zien die op een bepaalde locatie beginnen. Ook kun je verschillende startpunten op de kaart vinden. En de meest geliefde plekken van de community – Highlights – ontdekken door ze aan routes toe te voegen.

 

Daarnaast heeft de nieuwe kaartweergave bewegende markeringen die de richting van de route aangeven, hebben de Tour-lijnen verschillende kleuren om makkelijk het verschil tussen de voorgestelde routes te zien en worden de verschillende startpunten duidelijk aangegeven, zodat je makkelijker de opties kunt vergelijken.

 Het is altijd een van onze belangrijkste doelen geweest om hét toonaangevende platform te worden voor mensen die zoeken naar inspiratie voor hun avonturen. Hierbij is het essentieel dat we onze gebruikers helpen om gemakkelijk gepersonaliseerde routes te vinden voor verschillende outdooractiviteiten. Daarom hebben we een krachtige nieuwe kaartweergave ontwikkeld die het ontdekken van routes sneller en makkelijker maakt dan ooit – en waarmee onze gebruikers intuïtief door Tours kunnen zoeken en hun locatie op de kaart kunnen zien. Jonas Spengler, mede-oprichter en CPO van komoot, zegt hierover:
optimized_tours.gif
  • gif
optimized_filters.gif
  • gif

Nieuwe filters en route-personalisatie

Naast een duidelijk overzicht van de beschikbare routes in een bepaald gebied, bieden de nieuwe Tour Inspiratie features ook de mogelijkheid om zoekopdrachten te personaliseren. Zo krijgen gebruikers hun inspiratie helemaal op maat voor hun volgende avontuur. Ze kunnen routes filteren op hoogteverschil, tijdsduur, moeilijkheidsgraad en afstand. Daarnaast kunnen ze ook het type ondergrond (verhard of onverhard) en het type route (rondje of heen en terug) kiezen – zo krijgen ze alleen suggesties die op hun wensen aansluiten.

Waar vind je de nieuwe features?

Vanuit de Inspiratie-feed op de komoot website en in de iOS- en Android-app via de knop “Vind je volgende avontuur”. Van daaruit kunnen gebruikers hun sport kiezen en een locatie invoeren om de routes met dat specifieke startpunt te ontdekken.

 

Komoot laat vanaf nu de meest populaire routes op de nieuwe kaartweergave zien. Als gebruikers hun favoriete Tour hebben gevonden, kunnen ze meteen beginnen met navigeren, de route op hun profiel opslaan en delen met vrienden, of de route zelf nog aanpassen in de routeplanner.

 

Dankzij de nieuwe features, hebben onze gebruikers nu de mogelijkheid om eenvoudig een MTB-tocht van drie uur vanaf hun vakantiehuis te plannen. Met zoveel hoogteverschil als ze maar willen. Ons doel is om onze community te helpen bij het ervaren van mooie buitenavonturen, op elke mogelijke locatie en manier. Deze nieuwe features zijn een grote stap richting het bereiken van dat doel. zegt Tom Eldred, Product Manager bij komoot.

Probeer de nieuwe features van komoot en vind de beste route voor je volgende avontuur.

Favicon for komoot.com Komoot Inspiratie | Routes en must-sees bij jou in de buurt komoot.com

##EINDE##

Mediakits:

Discover/Inspiratie op komoot beelden

Lifestyle beelden komoot

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL