Komoot en IRIS lanceren bikepackingweekend voor vrouwen

Na het succes van de komoot Women's Rally-evenementen in 2021 en 2022, lanceert komoot in 2023 de IRIS x komoot Women's Weekender - Lowlands edition, een driedaags fietsavontuur voor vrouwen, op de grens tussen Nederland en België.

Voor directe publicatie

Iris Slappendel en komoot hebben een gezamenlijke missie  om vrouwen te helpen bij het overwinnen van barrières om mee te doen aan avontuurlijke bikepackingtochten. Wereldwijd worden er sinds 2021 komoot Women's Weekenders en Rally’s georganiseerd. Deze hebben als doel het toegankelijk maken van fietsavonturen voor alle soorten vrouwen en om hiermee een voorbeeld te geven aan vrouwen die twijfelen aan hun eigen kunnen. 

Als voormalig profwielrenner, eigenaar van fietskledingmerk IRIS, Eurosport commentator en medeoprichter van de Cyclists' Alliance, een vakbond die zich inzet voor ondersteuning van vrouwen in het professionele wielrennen, is Iris een bekende naam in de vrouwelijke fietscommunity. Iris fietste in 2022 samen met 50 andere vrouwen de komoot Women’s Torino-Nice Rally. Ze wil deze bijzondere ervaring van het aangaan van een fietsuitdaging met een groep vrouwen ook mogelijk maken voor geïnteresseerden in Nederland en België.

Favicon for komoot.com IRIS x komoot Women's Weekender - Lowlands Edition Route Collectie op komoot komoot.com

In navolging van het succes van de komoot Women’s Rallies gaat op 23 juni 2023 de eerste IRIS x komoot Women’s Weekender - Lowlands edition van start: een driedaags self-supported bikepackingavontuur voor een groep van 50 vrouwen. Zij fietsen gezamenlijk een route van Breda naar Maastricht waarin ze de kans krijgen een uitdaging aan te gaan die ze alleen niet zouden aandurven. Komoot Community manager Carola Groeneveld werd bij de creatie van de route geholpen door lokale routebouwers Bjorn Kamman, Yorit Kluitman en Bram Tankink met hun kennis van de verschillende regio’s die de route doorkruist. 

Deelname aan de IRIS x komoot Weekender is gratis en de inschrijving is vanaf vandaag geopend. Om een intieme sfeer te behouden kunnen er maximaal 50 vrouwen deelnemen.

Favicon for atleta.cc Inschrijving IRIS x komoot Women's Weekender - Lowlands 2023 atleta.cc
2021 Women's Komoot Torino Nice Rally — Rugile Kaladyte — 033.JPG
  • JPG
2021 Women's Komoot Torino Nice Rally — Rugile Kaladyte — 033.JPG

Komoot Women’s Rallies

De eerste komoot Women's Rally werd in september 2021 gereden over de Torino-Nice Rally route en was een directe reactie op het feit dat er weinig vrouwen aan de startlijn verschijnen. De komoot Women’s Rally's en weekenden worden wereldwijd georganiseerd en zijn bedoeld om de barrières in avontuurlijk fietsen te doorbreken door avonturen op de fiets toegankelijker te maken voor vrouwen van alle achtergronden. Het doel van elk komoot Women's fietsevenement is om kennis te delen, te leren door te doen en vooral plezier te hebben.

Het voelde heel bijzonder om samen met een grote groep vrouwen zo'n uitdaging aan te gaan. Ik kan dit iedereen aanbevelen die niet bang is voor een grote uitdaging, maar misschien wordt tegengehouden door het competitieve element van ultraracen. Doe het gewoon!  Iris Slappendel over haar deelname aan de Komoot’s Women’s Torino-Nice Rally in 2022.

IRIS x Komoot Women’s Weekender - Lowlands Edition

De eerste editie gaat op 23 juni van start vanaf wielercafé Kamu in Breda en eindigt in Maastricht met een finishersparty voor alle deelnemers. De route zelf en de twee overnachtingen op natuurterreinen staan vast, maar onderweg zijn deelnemers op zichzelf en elkaar aangewezen. De totale afstand van 280 kilometer voert over alle soorten ondergrond maar voornamelijk gravel en (on)verharde fietspaden. De route en inschrijvingslink vind je in de route collectie op komoot. Hier kunnen geïnteresseerden ook vragen stellen aan de organisatie en elkaar. De route is nog niet definitief.

De inschrijving voor de IRIS x komoot Women’s Weekender is nu geopend voor alle vrouwen die op zoek zijn naar avontuur, saamhorigheid en lol op de fiets! De namen van de 50 deelnemers worden op 6 juni geloot uit alle inschrijvingen en aangekondigd in de komoot-collectie.

Favicon for komoot.com IRIS x komoot Women's Weekender - Route Collectie op komoot komoot.com

##EINDE##

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL