Komoot lanceert de Huttentrektocht bikepacking route

Voor directe publicatie

Komoot lanceert de Huttentrektocht NL fietsroute, een nieuwe komoot Original van routebouwer Gijs Bruinsma

De Huttentrektocht is een 386 kilometer lange all-roads route die over de Heuvelrug, Veluwe en Achterhoek voert om weer terug te slingeren naar startpunt Amersfoort. Gijs Bruinsma wilde bij deze route het berghuttentochtgevoel van helemaal weg zijn en licht bepakt op pad gaan recreëren in eigen land. Daarom heeft hij onderweg verschillende overnachtingsopties in houten hutjes toegevoegd. De route biedt fietsers de mogelijkheid zelf de lengte van hun dagetappes te kiezen en is nu exclusief beschikbaar op komoot.

Favicon for komoot.com Huttentrektocht - Fietsen en overnachten in blokhutten | Toerfiets Collectie van komoot komoot.com

De route

De Huttentrektocht start vanaf treinstation Amersfoort, maar omdat het een heen en weer route is kun je op elke locatie op de route van start gaan door een nieuw waypoint toe te voegen en daarvan je startpunt te maken in komoot. Routebouwer Gijs stelt voor de Huttentrektocht in vier dagafstanden van gemiddeld 96 kilometer per dag te fietsen, met drie overnachtingen in eenvoudige blokhutten op natuurcampings.

Vanaf Amersfoort bereik je via fijne schelpenpaadjes door heidelandschap en bosgebied de Utrechtse Heuvelrug. De route bevat hier grote delen van het fraaie Let de Stigterpad voordat fietsers de Gelderse Vallei inkomen onderweg naar het walhalla van onverharde paden: de Veluwe. Daarna volgt een lus door de Achterhoek en keert de route via de bij gravellaars goed bekende Loenermark en de autoluwe Gelderse vallei terug naar Amersfoort.

MichielMaas-03416.jpg
  • jpg
De Achterhoek is niet bij iedereen bekend, maar heeft de mooiste onverharde wegen en fietspaden voor toerfietsers en gravellaars. De derde en langste etappe brengt je in een scherpe lus van 120 kilometer door dit rustige gebied. Routebouwer Gijs Bruinsma

De Huttentrektocht is voor iedereen!

De route is geschikt voor toerfietsers, gravellers en mountainbikers. Door de soms zanderige paden die ook in de route voorkomen is een racefiets niet geschikt en raadt Gijs banden van minimaal 35 mm aan. De Huttentrektocht NL is strikt gezien geen gravelroute, maar juist een route die toegankelijk is voor alle soorten fietsers en op eigen voorkeur is aan te passen. Door het afwisselende landschap en de schilderachtige fietspaden, autoluwe wegen en onverharde bospaden blijft de route elke kilometer verwonderen. 

MichielMaas-04082.jpg
  • jpg

De Huttentrektocht NL route is voor iedereen beschikbaar via komoot en is na de Green Divide, Liberation Divide en Flanders Divide de vierde komoot Original route in de Benelux die exclusief op komoot wordt gelanceerd.

Favicon for komoot.com Huttentrektocht - Fietsen en overnachten in blokhutten | Toerfiets Collectie van komoot komoot.com

Meester routebouwer

Gijs Bruinsma is dé routebouwexpert van Nederland en maakt veelgeprezen routes voor diverse fietsevenementen en zijn eigen fietseventorganisatie True Grit. Op zijn populaire komoot-profiel vind je route collecties voor de gravel- en de racefiets, zoals Evergreens: de zeven beste gravelroutes volgens Gijs verspreid door Nederland die het hele jaar mooi zijn om te fietsen.

Ik ben als fietser altijd op zoek naar nieuwe paadjes en vind het geweldig om mijn ontdekkingen te delen met anderen. Mooie routes creëren gaat voor mij om het soepel aan elkaar rijgen van verborgen pareltjes om andere fietsers een bijzondere beleving in de natuur te bieden! Gijs Bruinsma
MichielMaas-03083.jpg
  • jpg

Mediakit met gratis te gebruiken afbeeldingen van Michiel Maas:

Favicon for newsroom.komoot.com Huttentrektocht NL images newsroom.komoot.com

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL