Komoot Women’s Weekender x IRIS 2024 gelanceerd

Na het succes van de eerste editie van de Women's Weekender met Iris Slappendel in 2023, lanceert komoot dit jaar de tweede komoot Women's Weekender x IRIS - Lowlands edition, een driedaags fietsavontuur voor vrouwen op de grens tussen Nederland en België.

Voor directe publicatie

Op vrijdag 28 juni 2024 gaat de tweede komoot Women’s Weekender x IRIS - Lowlands edition van start: Een driedaags self-supported bikepacking avontuur voor een groep van 50 vrouwen. De route en de overnachtingen op natuurcampings zijn vooraf gepland, onderweg hebben deelnemers de vrijheid om zelf te bepalen hoe snel ze fietsen, hoe vaak ze stoppen en of ze zelf iets koken of een eetgelegenheid opzoeken. Met een lengte van ongeveer 280 km doorkruist de route verschillende ondergronden, voornamelijk gravel- en (on)verharde fietspaden. Vanwege het klinkende succes van de route van vorig jaar, gecreëerd door komoot Community Manager Carola Groeneveld met hulp van lokale experts Bjorn Kamman, Yorit Kluitman en Bram Tankink, is besloten dezelfde route te volgen voor de editie van 2024.

Favicon for komoot.com komoot Women's Weekender X IRIS - Lowlands Edition 2024 | Route Collectie op komoot komoot.com
JER00910 (1).jpg
  • jpg

"Komoot en IRIS (wielerkledingmerk opgericht door Iris Slappendel, voormalig professioneel wielrenster, Eurosport-commentator en medeoprichter van The Cyclists' Alliance) delen een gemeenschappelijk doel: het wegnemen van de barrières die vrouwen ervan weerhouden om avontuurlijke fietstochten te ondernemen. Komoot gelooft in het bevorderen van inclusieve fietservaringen waar vrouwen uit alle achtergronden elkaar ondersteunen en organiseert sinds 2021 Women's Rallies en Weekenders over de hele wereld.

De eerste IRIS x komoot Women's Weekender was een bikepacking-avontuur dat ik me nog lang zal herinneren. Het was ontzettend bijzonder om met zoveel verschillende vrouwen op pad te zijn die iets nieuws proberen en het plezier van het fietsen deelden. Voor mij is dit waar fietsen, en bikepacking in het bijzonder, om draait; elkaar motiveren en aanmoedigen om een beetje uit je comfortzone te stappen. En dat is zoveel leuker om met elkaar te doen!  Iris Slappendel
Z9A_6259-2.jpg
  • jpg
Z9A_7253-2.jpg
  • jpg

Inschrijving nu geopend

De inschrijving voor de komoot Women’s Weekender x IRIS is nu geopend voor alle vrouwen die op zoek zijn naar avontuur, saamhorigheid en plezier op de fiets! De namen van de 50 deelnemers worden na 28 april geloot uit alle inschrijvingen.

Favicon for atleta.cc Inschrijving Komoot Women's Weekender x IRIS Lowlands 2024 atleta.cc

Belangrijke informatie 

> 3 daags fietsavontuur van 28 t/m 30 juni 2024

> Self-supported - deelnemers zorgen zelf voor hun fiets, eten en tent

> Route: 280 km voornamelijk gravel- en (on)verharde fietspaden langs de grens NL-BE

> Geschikt voor beginners, goede basisconditie vereist, basis off-road vaardigheden nuttig

> Overnachting op natuurcampings georganiseerd door komoot

> Inschrijving: 16 april t/m28 april 2024

> Bijdrage voor deelname: € 25

Favicon for komoot.com Ga naar de route Collectie op komoot voor meer info komoot.com
Z9A_0172 (1).jpg
  • jpg
Z9A_1423.jpg
  • jpg

Komoot Women’s Rally's en Weekenders

De eerste komoot Women's Rally werd in september 2021 gereden over de Torino-Nice Rally route en was een directe reactie op het feit dat er weinig vrouwen aan de startlijn verschijnen. De komoot Women’s Rally's en weekenden worden wereldwijd georganiseerd en zijn bedoeld om de barrières in avontuurlijk fietsen te doorbreken door avonturen op de fiets toegankelijker te maken voor vrouwen van alle achtergronden. Het doel van elk komoot Women's fietsevenement is om kennis te delen, te leren door te doen en vooral plezier te hebben.

Rechtenvrije fotos gemaakt door Ashley Gruber tijdens de eerste editie van de komoot Womens Weekender x IRIS vind je in de mediakit.


##EINDE##

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 35 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL