Komoot lanceert Gravelroutes voor kant-en-klare off-road avonturen over de hele wereld

  • Komoot heeft Gravelroutes gelanceerd: kant-en-klare routes voor gravelbiken beschikbaar op komoot.
  • Gravelroutes zijn gebaseerd op de populairste onverharde trails in lokale fietscommunities en worden gegenereerd door de toonaangevende routering van komoot.
  • Vanaf vandaag kunnen gebruikers meer dan 160.000 Gravelroutes vinden op een interactieve kaart, compleet met sterrenrating op basis van recensies van andere gebruikers. Ze kunnen al deze routes bekijken en de zoekresultaten personaliseren met behulp van routefilters. Het aantal routes groeit voortdurend.
  • Elke aanbevolen route kan meteen worden genavigeerd, opgeslagen voor later of zo nodig nog aangepast op de voorkeuren van de gebruiker.
  • Gebruikers kunnen de Tours die ze hebben gemaakt beoordelen om zo andere gravelrijders te helpen een memorabel avontuur te beleven.

Voor directe publicatie

Potsdam, 25 juni 2024 – Komoot kan vandaag de lancering van Gravelroutes aankondigen: kant-en-klare gravelbikeroutes, die door de toonaangevende routering van komoot gegenereerd worden en gebaseerd zijn op de populairste onverharde paden in lokale fietscommunities over de hele wereld.

 

Dankzij het nog groeiende aantal van 160.000 Gravelroutes dat beschikbaar is op het komoot-platform, kunnen gebruikers nu makkelijk routes voor off-road avonturen vinden en bekijken op een interactieve kaart. Sterrenratings en routefilters, bijvoorbeeld voor afstand, tijd, en hoogtemeters, helpen de keuze te vergemakkelijken voor gebruikers met alle vaardigheids- en ervaringsniveaus.

 

Gebruikers kunnen elke aanbevolen route meteen navigeren of opslaan voor later, of de route zo nodig nog personaliseren in de routeplanner. Na de rit kunnen ze de voltooide Tour een beoordeling geven, foto’s van de paden uploaden en Highlights (aanbevelingen van gebruikers) toevoegen. Hiermee krijgt de hele gravelcommunity inzicht in de beste avonturen, en dragen ze bij aan het verbeteren van de dekking en zoekresultaten voor gravelroutes.

WN0324GT.jpg
  • jpg
Favicon for komoot.com Komoot Inspiratie | Routes en must-sees bij jou in de buurt komoot.com

Kant-en-klare gravelavonturen over de hele wereld

 

Na de baanbrekende introductie van de gravel-specifieke routeplanner 7 jaar geleden, die het plannen van routes over divers terrein veel makkelijker maakte, heeft komoot weer een grensverleggende feature uitgebracht die off-road avonturen toegankelijker en plezieriger maakt voor fietsers over de hele wereld.

 

Omdat het concept ‘gravelbiken’ kan verschillen per land en regio, worden de nieuwe Gravelroutes gebaseerd op feedback van gebruikers, zodat gebruikers zeker kunnen zijn dat ze altijd op de beste plekken rijden. Met komoot kunnen gebruikers profiteren van de expertise van lokale rijders om de beste gravelroute in een bepaald gebied te vinden, deze te navigeren en achteraf hun mening te delen met de hele community.

 

Maar hoe werkt dit precies?

 

Routering die leert van de kennis van de community 

Aan de basis van de nieuwe zoekfunctie voor Gravelroutes staat de slimme routeringstechnologie van komoot: een route-algoritme dat de inzichten van de community combineert met een krachtig cartografisch systeem. Door suggesties, tips, foto’s van lokale experts en gedetailleerde actuele kaartgegevens te gebruiken, focust het algoritme van komoot op wat gravelrijders echt zoeken in een route. Het algoritme beperkt zich tot veilige en vertrouwde paden, geeft prioriteit aan onverharde ondergrond, geschikt voor gravelbikes, en geeft de voorkeur aan de populairste paden en Highlights onder gravelrijders.

 

Het resultaat hiervan is dat je op komoot al meer dan 160.000 Gravelroutes verspreid over de hele wereld kunt vinden, helemaal klaar voor je volgende avontuur op je gravelbike. Dit aantal blijft voortdurend groeien, en de dekking van routes en zoekresultaten ontwikkelt continu met nieuwe input van de community.

De feedback van onze community is cruciaal voor het ontwikkelen van functionaliteiten die mensen concreet helpen om meer van de natuur te ontdekken. We hebben de nieuwe gravelroutes gelanceerd om tegemoet te komen aan het verlangen van onze gebruikers naar kant-en-klare gravelavonturen, die wereldwijd makkelijk te vinden en betrouwbaar te navigeren zijn. Dat we nu gravelrijders in staat stellen om met een druk op de knop kant-en-klare avonturen te vinden, is weer een stap vooruit naar een product dat avonturen voor iedereen toegankelijker én leuker maakt. Tom Eldred, Product Manager bij komoot 
01-Tours.png
  • png
03-Sport Options.png
  • png
02-Location Options.png
  • png
04-Tour List.png
  • png

Minder plannen, meer tijd op de trails

Het vinden van een kant-en-klare gravelroute is met komoot nu makkelijker dan ooit tevoren. Gebruikers openen hiervoor het nieuwe tabblad ‘Routes’ in de app of het menu op de desktop, selecteren ‘gravelbiken’ als sport en voeren een locatie in (waar ze op dat moment zijn, of ergens anders). Alle voorgestelde routes verschijnen daarna op een kaart die duidelijk de routelijnen, startpunten en richting laat zien, maar ook een sterrenrating die andere gebruikers helpt om de meest geliefde routes van de community te identificeren.

 

Daarnaast kan de zoekopdracht verder gepersonaliseerd worden door filters voor hoogtemeters, tijd en afstand, en het soort route (een rondje of juist heen en terug) te selecteren. Zo worden alleen suggesties gegeven die passen bij de wensen van de gebruiker.

 

Favoriete route gevonden? Dan kan deze worden opgeslagen voor later, meteen genavigeerd (op telefoon of GPS-apparaat) of zo nodig nog aangepast in de routeplanner.

 

Na het off-road avontuur is het tijd voor een recensie. Door Tours te beoordelen en Highlights aan te vullen met foto’s en tips, worden andere gravelrijders geholpen om het beste uit hun tijd in de natuur te halen.

Het combineren van de beste technologie in de sector met de inzichten en tips van onze gebruikers staat aan de basis van wat we bij komoot doen. Onze community speelt een sleutelrol bij onze productontwikkeling: we investeren volop in gebruikersonderzoek omdat we features willen ontwerpen die helemaal aan de behoeften en verwachtingen van onze gebruikers voldoen. Onze gebruikers kunnen nu van betrouwbare, veilige gravelroutes genieten, dankzij het samenvoegen van de beste data en slimme technologie, waarmee ze vele nieuwe avonturen kunnen vinden, plannen en beleven. Jonas Spengler, mede-oprichter en CTO van komoot

Probeer de nieuwe Gravelroutes zelf en vind je volgende kant-en-klare gravelavontuur op komoot.

Favicon for komoot.com Komoot Inspiratie | Routes en must-sees bij jou in de buurt komoot.com

##EINDE##

Mediakit: https://newsroom.komoot.com/en/media_kits/233883

Over Komoot

Komoot is the largest and fastest-growing digital platform for adventurers and outdoor enthusiasts in the world - and it has a simple mission: to make outdoor adventures accessible to all.

Komoot’s mobile apps and digital platform provide advanced route planning and navigation tools. At the same time, a content-rich feed of unique stories inspires its community of over 40 million users to explore and share their outdoor experiences and recommendations.

A group of 6 friends from the Austrian Alps and Germany founded the company in Berlin in 2010. In 2017, komoot pioneered a fully-remote workplace and today - its team of over 100 like-minded adventurers share this goal: to provide you with the best experience possible in the great outdoors.

Join komoot and discover everything you need to make the most out of your experiences outdoors with komoot Maps and Premium.

For more information, visit komoot.com

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Komoot nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL