Europa's toonaangevende outdoor-app komoot lanceert in Nederland

## Embargo tot 11 maart ##

Potsdam, 11 maart 2020 - Komoot, de grootste outdoorcommunity van Europa en de meest gebruikte smartphone app voor het plannen en navigeren van wandel- en fietsroutes, is nu beschikbaar in het Nederlands.

Komoot staat vooral bekend om de mogelijkheden die het biedt op het vlak van routes plannen en navigatie. Komoot combineert alle elementen die belangrijk zijn voor het plannen van routes in één handige planner, beschikbaar als app op Android en iOS smartphones, of in de webbrowser op een computer. 

Onder de vele features van komoot zijn gedetailleerde kaarten, informatie over het wegtype en ondergrond, hoogteprofielen, integraties met Garmin en Wahoo (en een speciale ‘komoot voor Garmin’ app), aanbevelingen van lokale experts, en een algoritme voor het plannen van routes dat de optimale wegen en paden voor je gekozen sport aanhoudt. Als de route eenmaal klaar is, kun je de komoot-app op je smartphone gebruiken voor turn-by-turn spraaknavigatie en kun je routes onderweg nog aanpassen. Komoot is al beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans en Frans.

In de woorden van Jonas Spengler, mede-oprichter van komoot, “We willen een zo goed mogelijke ervaring bieden aan de gebruikers van komoot. Ook al spreken Nederlanders hun talen en hebben ze vaak een goede kennis van Engels en Duits, weegt er natuurlijk niks op tegen het gemak van het gebruiken van een app in je eigen taal. Om te laten zien dat we onze populariteit in Nederland serieus nemen en om de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, hebben we komoot naar het Nederlands vertaald en hebben we een community manager voor de Nederlandse markt aangenomen om de snel groeiende gemeenschap te ondersteunen.”

Komoot mag daarnaast voormalig prof-wielrenner Laurens ten Dam tot één van zijn wereldwijde ambassadeurs rekenen en zal in 2020 enkele belangrijke fietsevenementen in Nederland sponsoren. “Nederlanders zijn gek van fietsen, van alledaags gebruik tot een mooi rondje met vrienden in de polder. Maar op het gebied van routeplanning kunnen ze ook terughoudend zijn en willen ze liever niet voor verrassingen komen te staan. Met komoot kun je beide kanten op: je kunt je laten verrassen door een avontuur te plannen in een onbekend gebied, of je kunt je eigen route uploaden en de details bestuderen zodat je van tevoren precies weet wat je te wachten staat. De fietskaart van Nederland op komoot is top, met veel mogelijkheden en fietspaden. Er is voor iedereen een parcours te vinden en dat inspireert mensen om er op uit te gaan!” aldus Laurens ten Dam, bekijk hier zijn profiel op komoot. 

Om de lancering van komoot in Nederland te vieren, organiseren we een weekend vol evenementen en ride-outs. Voor meer informatie over het evenementenprogramma, ga naar:

NL-launch-weekend.jpg
  • jpg

Komoot is gratis te downloaden en te gebruiken. Regio’s voor offline navigatie kosten €3.99. Een jaarabonnement op de exclusieve features van komoot Premium kost €59.99.

Ga naar www.komoot.nl om in Nederland op verkenning te gaan met komoot.

## EINDE ##

Media pack: http://newsroom.komoot.com/media_kits/223250

Bedrijfsinformatie komoot

Komoot wil mensen inspireren en in staat stellen om meer van de wereld te ontdekken. Dankzij de slimme routeplanner, tips van andere gebruikers, turn-by-turn spraaknavigatie en inspirerende content, is komoot al dé outdoor-app naar keuze voor bijna 10 miljoen mensen over de hele wereld. Komoot huisvest de grootste digitale groep outdoor-experts in Europa. Voor de avontuurlijke outdoorliefhebber en fietser heeft komoot recent een premium versie gelanceerd, die gericht is op de gebruikers die ‘verder willen gaan’. Komoot Premium bevat enkele geavanceerde opties zoals dynamische on-tour weerberichten, een meerdaagse tourplanner, en sport-specifieke kaarten. In 2020 is komoot de trotse sponsor van de Atlas Mountain Race, de Silk Road Mountain Race en de Transcontinental Race. Onder de groeiende groep komoot-ambassadeurs bevinden zich Lael Wilcox, Laurens ten Dam en Steffi Marth.

Komoot is gevestigd in Potsdam, Duitsland en heeft momenteel 60 werknemers, die verspreid over heel Europa remote werken.